Beenham sjaslieks
Voor mijn winkelmandje
Zelf spiesjes met vlees en groenten maken voor op de barbecue
Bereidingswijze
- Snijd de beenham in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm.
- Meng de ketjap en sambal in een bakje. Doe de beenham erbij en roer goed door. Laat 10 minuten intrekken.
- Leg de satéprikkers ondertussen in een bakje water zodat ze helemaal nat zijn. Dit voorkomt het verbranden en afbreken van de stokjes op de barbecue.
- Snijd de courgette in plakjes, de paprika in grove stukken en de ui in ringen.
- Prik een stukje beenham aan een satéprikker. Gevolgd door een plakje courgette, paprika en ui. Dan weer een stukje beenham. Herhaal dit tot je stokje vol is.
- Grill de zelfgemaakte sjaslieks op de barbecue en draai ze regelmatig om.
- De beenham is goed wanneer deze aan de buitenkant bruin is en aan de binnenkant nog een beetje roze.
Tip:
Je kunt deze spiesjes natuurlijk ook gewoon in de grillpan of koekenpan bakken.
Gepubliceerd 6/3/2022
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht