We gebruiken cookies voor een verse ervaring

We willen je de beste, meest verse ervaring bieden op onze website. Daarom gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef je ons toestemming voor het volgende?

Noodzakelijke Cookies:
Deze koekjes zijn essentieel om je een fijne en veilige browse-ervaring te geven. Ze zorgen ervoor dat alles op de website goed werkt.

Marketingprojecten:
Deze koekjes helpen ons om campagnes op te zetten die jij interessant vindt.

Verbetering van de ervaring:
Met deze koekjes kunnen we onze website steeds beter maken. Denk aan snellere laadtijden en meer gebruiksgemak.

Gepersonaliseerde advertenties:
We gebruiken deze koekjes om je advertenties te laten zien die helemaal bij jouw smaak passen.

Analyseren van je bezoek:
Deze koekjes helpen ons te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Zo kunnen we je een nog persoonlijkere ervaring bieden.

0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Coq au vin met aardappelgratin

Voor mijn winkelmandje

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de aardappelen en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Vet een ovenschaal in met olie of boter.
  3. Snijd 1,5 teen knoflook fijn en ris de blaadjes van 3 takjes tijm
  4. Meng 1/3 van de knoflook en 2/3 van de tijm met de aardappelplakjes. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Leg de aardappelschijfjes in de ovenschaal en schenk de slagroom erover. Bestrooi met geraspte kaas en de rest van de tijm.
  6. Bak in het midden van de oven in 60 min. goudbruin en gaar (de gratin is gaar als er gemakkelijk een mes doorheen te steken is). Dek na 30 min. de gratin af met aluminiumfolie zodat het niet te donker wordt.
  7. Verhit ondertussen de olie in een diepe braadpan en bak de kip rondom aan. Neem de kip uit de pan. Voeg het spek toe en bak 3 min.
  8. Snijd de uien in halve ringen en voeg samen met de rest van de knoflook aan het spek toe en bak 3 min. mee.
  9. Maak ondertussen de champignons schoon met keukenpapier. Voeg toe en bak 3 min mee.
  10. Doe de kip terug in de pan en blus af met de rode wijn. Laat ca. 5 min. inkoken tot de alcohol grotendeels is verdampt.
  11. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes
  12. Voeg het water, het bouillontablet en de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 35 min. op laag vuur stoven.
  13. Haal de kip uit de pan en houd warm met aluminiumfolie.
  14. Bind de saus met de maizena volgens aanwijzingen op de verpakking. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  15. Doe de kip terug in de pan en garneer de coq au vin met fijngesneden peterselie. Serveer met de aardappelgratin.

Tip: als je weinig tijd hebt, kun je de aardappels ook vooraf even kort koken (max 8 minuten), dan hoeven ze minder lang in de oven

Gepubliceerd 11/5/2023
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht