Fish & chips
Voor mijn winkelmandje
Mooi gegaarde witvis in een krokant goudbruin jasje, wat wil een mens nog meer?
Een lekker comfort food gerechtje voor na een lange dag.
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven en frituurpan voor op 180 ºC.
- Snijd de aardappel in partjes en kook 2 min, giet af en laat goed uitlekken.
- Meng met 1 el olie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een, met bakpapier bekleedde, bakplaat en bak ze in ca. 30 min goudbruin, schep halverwege om.
- Pers ondertussen de citroen uit. Snijd de knoflook en peterselie fijn.
- Meng 1 el citroensap, de knoflook, 2/3 van de peterselie en ½ el water met de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Houd de knoflookmayonaise apart.
- Snijd de vis in repen van ca. 6 cm lang en 2 cm breed.
- Splits de eieren (2 per 2 personen). Meng de eidooiers met 175 g bloem en 300 ml bruisend water tot een beslag, breng op smaak met peper en zout.
- Wentel de vis door de rest van de bloem en schud het overtollige eraf. Haal vervolgens de vis door het beslag en frituur in ca. 2 min goudbruin en gaar. Laat de vis uitlekken op keukenpapier.
- Maak ondertussen een dressing van 2 el olijfolie en 1 el citroensap, breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de cherry tomaten doormidden en schep deze om met de rucola, besprenkel de salade met de dressing.
- Serveer de versgebakken vis met de knoflookmayonaise, krokant gebakken aardappelpartjes en salade. Garneer met de rest van de peterselie.
Gepubliceerd 27/5/2024
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht